De aanleiding
Twee weken geleden vertelde een vriend van mij over een nieuwe website, namelijk Vriendendivisie. Aangezien ik de naam sterk vind en ik nogal nieuwsgierig ben aangelegd, ben ik gaan doorvragen over wat dit precies inhoud. Hij vertelde mij in het kort het volgende:

Een oude studiegenoot heeft deze website ontwikkelt omdat hij het leuk vindt, om wanneer het weer het toelaat, lekker een vrijblijvend potje te voetballen in een park met vrienden of mensen die dezelfde behoefte hebben.
Hij verwees mij voor meer informatie eigenlijk direct naar de bedenker, ontwikkelaar en producent van de website.

De dag er op ben ik de website gaan bekijken en liep toen tegen een paar zaken op dus heb de initiatiefnemers een e-mail gestuurd. Vrijwel direct werd ik teruggebeld en hebben we een afspraak ingepland.

Het verhaal
Afgelopen maandag (31 mei 2010) aangekomen bij Jesse van Koningsbruggen (voor zover ik weet geen familie van Jeroen) van Phenomania begon het verhaal.

Als klein jongetje voetbalde Jesse elke dag op het veldje in buurt van zijn ouderlijke woning met vrienden, klasgenoten en andere kinderen uit de buurt. Nadat hij wat ouder werd, zeg een jaar of 13, was er steeds minder vrije tijd beschikbaar om te voetballen, maar de behoefte werd niet minder. Tijdens de middelbare school periode tot zijn 17e voetbalde hij nog wel eens, maar dit was anders dan voor die tijd.
Na de middelbare school ging hij studeren in Haarlem, waar hij weer meer aan het voetballen raakte, en ja in een park met vrienden en klasgenoten. Na de studie viel hij in een soort van gat op voetballend gebied. Hij ging aan het werk en sprak zijn vaste voetbalvrienden niet meer zo regelmatig. Tja, iedereen kiest toch zijn eigen pad en besteed zijn tijd aan andere zaken, bijvoorbeeld een professionele carrière, vrouw en kinderen (of beide), individueel sporten, werken in het buitenland, sporten in teamverband, lezen etc.
Toch is de behoefte om vrijblijvend een potje te voetballen in een park in de buurt, met je vrienden/kennissen gebleven en wordt alleen maar versterkt door het mooie zomerse weer.

De oplossing
Om deze reden hebben zij een website opgezet die het ogelijk maakt om je in te schrijven op een potje voetbal met vrienden of mensen die dezelfde behoefte hebben en ook in de buurt wonen.
Je kunt je inschrijven op een reeds aangemaakt potje of een eigen potje aanmaken en hiervoor vrienden uitnodigen.

De bijkomstigheden
Mooie bijkomstigheden van het geheel volgens de initiatiefnemers.
De Nederlandse man pakt zijn jeugdliefde voetbal weer op, werkt aan zijn gezondheid en wordt misschien wel een paar nieuwe vrienden rijker.

Schrijf je in op een potje of zet er eentje op.

Schrijf je in op een potje of zet er eentje op.

Toekomstplannen
– Nieuwe locaties aanmaken
– Mogelijkheid om een profiel aan te maken
– Vriendenteams samenstellen
– Speler van het jaar verkiezing

Conclusie
Naar mijn mening weer een mooi voorbeeld van een online applicatie die als doel heeft om mensen dichterbij elkaar te brengen. Daarnaast denk ik dat het inspeelt op de behoefte van een grote groep mensen in Nederland.
Vooralsnog zijn alleen de steden Haarlem en Amsterdam opgenomen in het bestand en werkt het nog niet volledig op Smart Phones, maar dit zit wel in de pijpleiding.

Inschrijven is niet verplicht, maar wel een aanrader.
Op deze manier kun je namelijk zelf ook een potje aanmaken en vrienden hiervoor uitnodigen.

Verder denk ik dat het raadzaam is om samenwerking met verschillende sociale platforms te onderzoeken.
Denk bijvoorbeeld aan mobiele applicaties als Foursquare en Feest.je of sociale netwerken als Hyves en Facebook.

Een stapje verder… een koppeling en vertaling naar Augmented Reality. Wil je weten hoe dit er ongeveer uit kan komen te zien, bekijk dan het volgende filmpje:

Vind je het wat?
Registreer je dan hier.

Feedback
De initiatiefnemers staan open voor feedback!
Dus heb jij een idee hoe dit verder ontwikkelt kan worden, laat hen dit dan weten.

Contactpersonen zijn:
Arjan de Mari
T 06 28948173
E arjan@phenomania.nl

Ewoud Assen
T 06 42970225
E ewoud@phenomania.nl

Jesse van Koningsbruggen
T 06 28587891
E jesse@phenomania.nl

Advertenties